Vopsele lavabile cu rol de infrumusetare a locuintei din exterior

vopsele lavabileO vopsea buna va proteja termosistemul de intemperii si alte actiuni atmosferice, printre care efectul razelor solare. Inainte sa te apuci de zugravit, trebuie sa alegi materiale de cea mai inalta calitate. Unele dintre cele mai bune vopsele lavabile vor avea un rol foarte important in protectia casei tale. Acestea sunt mult mai eficiente decat cele conventionale pentru ca au un grad sporit de rezistenta. In principiu, exista trei tipuri de vopsele lavabile: semi-lavabile, lavabile si super-lavabile, in functie de numarul de spalari pe care-l accepta.

Pentru alegerea unei vopsele lavabile adecvate, aceasta trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Printre acestea se numara aderenta la suport, puterea de acoperire, rezistenta la fungi si intemperii, lavabilitate si putere de acoperire. Cand alegi o vopsea pentru exterior trebuie sa ai in vedere ca aderenta ei sa fie cat mai larga, sa poata fi aplicata pe tencuieli, zidarie etc.

Pentru exterior, este foarte important ca vopseaua aleasa sa aiba o aderenta buna si o rezistenta sporita impotriva umezelii. Astfel, aceasta va proteja termosistemul intr-un mod optim si nu vor exista fisuri in pereti sau deteriorare a placilor izolante. Deasemenea, unele vopsele lavabile pot fi utilizate atat pentru exterior, cat si pentru interior. La aplicarea oricarui tip de vopsea trebuie avut in grija decojirea oricarui strat prealabil, pentru o aderenta perfecta. Se poate aplica si o amorsa pentru rezultate optime.

Pentru interior, cele mai de calitate vopsele lavabile vor oferi cam aceleasi beneficii ca cele de exterior. In ceea ce priveste culoarea insa, exista diferente. Colorarea computerizata are un grad mai mare de succes decat vopseaua colorata manual. Pentru interior este foarte important ca timpul de uscare sa fie respectat intocmai. In general, acesta nu depaseste 12 ore. Atentie insa daca vopseaua este de asa natura incat necesita aplicarea mai multor straturi. De regula, primul strat se va usca in cateva ore, dupa care putem trece la aplicarea celorlalte straturi. Timpul de uscare mentionat mai sus este pentru intreaga manopera. In orice caz, pentru rezultate optime, alegerea unei vopsele se va reduce la cele cu un mai scurt timp posibil de uscare. Aceasta intrucat rezultatele vor fi pe masura costurilor un pic mai ridicate pentru acest tip de vopsele.

In concluzie, pentru alegerea unei vopsele trebuiesc avute in vedere anumite lucruri, iar cele mai importante avantaje ale fiecarui tip au fost mentionate. Acestea cuprind rezistenta la umiditate, fungi, variatii de temperatura, timpi de uscare, suprafata acoperita.

Leave a Reply