Amorsă

Amorsa este un produs fluid, incolor, de culoare albă sau colorat, fară solvenți, rezistent în mediu alcalin, pe bază de rășini sintetice combinate cu silicați de potasiu și adaos de materiale minerale; fară diluanți, este folosit pentru toate tipurile de tencuieli decorative structurate pentru egalizarea straturilor suport puternic/inegal absorbante.

Amorsa se foloseşte pe post de agent de aderență pe straturi suport minerale, ca de exemplu tencuieli pe bază de var, ipsos sau ciment, beton, plăci din gips carton, plăci din ciment cu plase şi altele. Stratul suport trebuie să fie uscat, desprăfuit, plan şi portant. Este recomandat, de asemenea, să nu existe substanțe oleaginoase sau de orice alt fel, care ar putea forma un strat separator între materiale.

Amorsa se aplică cu bidineaua, trafaletul sau prin pulverizare.
Se recomandă ca în cazul suporturilor cu absorbție ridicată, grundul să fie diluat cu până la 10% apă, pentru a se facilita pătrunderea în profunzime și pentru a nu forma doar o crustă la suprafață.
Se va acorda o atenție deosebită timpului de maturizare a suportului și a valorii umidității sale reziduale (în cazul betoanelor 2,5%).
Suprafețele vitrate, ușile, ferestrele, tocurile, ramele, etc. vor fi protejate prin acoperire cu folie.
Timp de uscare recomandat: 12 ore la +20ºC; 24 ore la +10ºC.
Compoziția produsului nu are efecte negative asupra sănătății și mediului înconjurător. Ca atare, poate fi utilizat și la interioarele construcțiilor civile.
Caracteristici: îmbunătățește aderența, nu conține solvenți, reglează capacitatea de absorbție a stratului suport.