Finisajele reprezinta etapa care incununeaza efortul intregii lucrari de termoizolatie.

Nu putem imagina un termosistem fara o solutie de finisaj potrivita. Rolul finisajelor este de a completa aspectul estetic final al locuintei. In afara de asta, finisajele asigura functionalitatea optima a casei, protejand termosistemul impotriva intemperiilor si atacurilor exterioare. Aceste atacuri pot include actiunea radiatiilor, apei si vaporilor, gazelor, focului si a altor agenti chimici, mecanici din mediul ambiant. Finisajele sunt primul demers decorativ al constructiei unei case, cu un important rol functional in cadrul termosistemelor. Acestea fac primul pas in a transforma o constructie fara viata intr-un loc caruia ii putem spune “acasa”.

Finisajul poate fi de doua tipuri: lis sau texturat. Primul este valabil in cazul in care iti doresti o fatada neteda cu strat final de vopsea lavabila pentru exterior. Vei aplica un strat de amorsa dupa perioada prevazuta de uscare, dupa care poti aplica vopseaua decorativa dorita. Cel de-al doilea tip este utilizat de cei care prefera aplicarea unei tencuieli decorative (ex. granule, piatra colorata).

Trebuie avut in vedere si nuanta tencuielii decorative. Alegerea nuantei reprezinta un ultim pas in pregatirea propriului termosistem. O nuanta deschisa da senzatia de vastitate, dar se poate murdari mai usor. O nuanta inchisa, pe de alta parte, poate fi victima radiatiilor solare.

Equator

Formular online pentru comenzi rapide

Pentru a comanda polistiren sau oricare alt produs fabricat de Equator Grup sau sa primiti informatii in plus despre oricare produs, accesati link-ul de mai jos

Click Aici