tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa ofera protectie sporita sistemului termic de izolatie.

Tencuiala decorativa reprezinta ultimul strat de finisaj aplicat pe fatada unei case, ce are in primul rand rol de protectie si apoi rol estetic.

O tencuiala decorativa de calitate permite peretilor sa respire dinspre interior spre exterior si protejeaza peretii de factorii externi.

In functie de compozitia chimica pe care o au le putem incadra in 4 mari categori:

1.Tencuiala minerala: contine ciment , var, pietricele de marmura.

2.Tencuiala acrilica: contine pigmenti, rasini acrilice, pietricele de marmura si este calitativ mai buna decat cea minerala, avand gradul de elasticitate marit.

3.Tencuiala acrilic-siliconica: contine rasini, silicati, pietricele de marmura si este superioara primelor 2 tipuri, avand un grad mare de permeabilitate si impiedica aparitia algelor, muschilor.

4.Tencuiala siliconica: contine rasini siliconice, pigmenti, pietricele de marmura, si reprezinta categoria de top, deoarece este permeabila la vapori, foarte rezistenta la murdarie, conditii atmosferice extreme, cu o  protectie mare la UV.

Tencuiala decorativa este o solutie de finisaj texturat. Exista mai multe tipuri de tencuiala decorativa, insa cele mai des intalnite sunt cele ce urmeaza a fi descrise. Tencuiala acrilica este probabil cel mai des intalnit tip, avand o foarte buna aderenta la suport. Aderenta este data in principal de baza materiala, si anume rasinile acrilice. Acestea pot veni combinate cu adaos de cuart si granule de marmura pentru un efect placut. Un alt tip de tencuiala decorativa este cel mozaic. Acesta contine granule minerale colorate si rasini sintetice. Fiind un material rezistent la actiuni mecanice si intemperii, este recomandat zonelor cele mai expuse. Tencuiala decorativa siliconica se remarca printr-o rezistenta mare la apa, flexibilitate si este utilizata deobicei pentru restaurari, protectia monumentelor. In afara de asta, se utilizeaza si la completarea termosistemelor pentru case noi.

Equator

Formular online pentru comenzi rapide

Pentru a comanda polistiren sau oricare alt produs fabricat de Equator Grup sau sa primiti informatii in plus despre oricare produs, accesati link-ul de mai jos

Click Aici