Izolatia cu polistiren a locuintelor este o conditie necesara pentru asigurarea unui confort termic optim, venind in ajutorul materialelor conventionale din care o casa este construita. Betonul, caramida sau lemnul – materiale din care este construita o casa, nu sunt suficiente pentru o izolare perfecta, atat din punct de vedere meteorologic cat si fonic.
Cea mai mare cantitate de caldura este pierduta pe perioada iernii prin peretii casei. Acest lucru duce la costuri sporite cu caldura, care pot fi diminuate semnificativ prin izolarea peretilor cu polistiren.

Izolatia  cu polistiren, solutia ideala pentru un confort termic sporit

Un aspect foarte important in izolarea casei este tipul de polistiren care trebuie folosit. Specialistii recomanda folosirea polistirenului expandat pentu izolarea la interior si exterior a fatadelor si acoperisurilor, in timp ce polistirenul extrudat este recomandat la termoizolarea subsolurilor si a fundatiilor.
O izolare buna duce la un confort interior sporit si facturi mai scazute la energie pe timpul iernii, dar si pe timp de vara pentru racirea casei cu aer conditionat. Cu toate ca izolatiile pe baza de polistiren au cunsocut imbunatatiri constante in ultima perioada, pretul este cel care face cea mai mare diferenta.
Ca solutii alternative exista placile minerale termoizolante, spuma poliuretana rigida, panourile metalice termoizolante, vata minerala bazaltica dar si noul tip de caramida care nu mai are nevoie de izolare suplimentara.
Cu toate acestea, solutiile alternative la izolarea cu polistiren sunt mai costisitoare si, desi au unele avantaje, nu sunt avantajoase din punct de vedere al costurilor, mai ales daca facem referire la blocurile de locuinte vechi.

Leave a Reply