Perle polistiren

Perle de polistiren pentru șape ușoare și termoizolante

Perlele de polistiren se obțin prin expandarea polistirenului ignifugat expandabil.
Acestea sunt sferice și cu diametre diferite, în funcție de granulația materiei prime utilizate. Acestea nu prezintă riscul dezvoltării microorganismelor.

Pentru o șapă ușoară și termoizolantă se pot utiliza perle de polistiren, șapă ce are avantajul că este ușor de pus în operă, putând fi preparată și aplicată mecanizat.
Un alt avantaj al acestui tip de termoizolație este acela de a spori în mod considerabil randamentul termic. Șapa ușoară are foarte bune proprietăți termice. Acestea sunt mai importante decât cele ale unei șape dense din ciment și nisip.
Pe lângă proprietăți termoizolante, șapa cu perle de polistiren are și proprietăți fonoizolante, reducând astfel nivelul de zgomot suportat.
De asemenea, șapa cu perle de polistiren permite un grad înalt de finisare mecanizată. Pe lângă asta, ea permite lipirea membranelor hidroizolante atât cu adeziv, cât și cu flacără.
Acest tip de șapă va reduce cu aproximativ 40% încărcarea planșeelor sau teraselor.

Șapa are rezistență suficientă pentru a fi utilizată ca foarte bun suport pentru placarea ceramică, placare cu parchet, mochetă, cu piatră naturală etc.
O altă utilizare a șapei cu perle de polistiren este betonarea spațiului dintre țevile de încălzire, la sistemele de încălzire prin pardoseală.