Placarea cu polistiren expandat- cum se executa corect

Placarea cu polistiren a fatadelor locuintelor, in special a blocurilor vechi, este cea mai intalnita metoda de izolare din Romania. Exista cateva reguli ale placarii cu polistiren despe care ne-am propus sa vorbim in articolul care urmeaza.

Multi romani se bucura de confortul termic si fonic al locuintelor lor dupa ce au apelat la izolarea fatadei locuintelor cu polistiren expandat. Exista insa si unele exceptii, iar ele se observa in cazul in care lucarea este prost executata.
placare cu polistirenO izolare corecta a locuintei se realizeaza prin pozitionarea termoizolatiei pe partea exterioara a locuintei. In acest mod nu vom micsora spatiul de locuit, iar izolarea termica este mai eficienta. Totodata, placarea exterioara cu polistiren a fatadei protejeaza peretii de ciclul inghet-dezghet, asigurand un confort termic sporit si pe timp de iarna.

Aplicarea unei izolatii corecte presupune lipirea polistirenului expandat ignifug cu un adeziv special. Aceasta operatiune nu este insa indeajuns. Este necesar, de asemenea, folosirea de dibluri pentru fixarea polistirenului de perete. Peste aceasta, este necesar sa se aplice o plasa de armare asupra careia se adauga un strat de armare facut din spaclu elastic si finisat apoi cu tencuaiala.

O lucrare de izolare cu polistiren depinde foarte mult de tipul de material folosit. Alegerea gresita a polistirenului, in functie de grosimea peretelui sau materialele din care este constituit, poate duce la prejudicii majore.

In concluzie, placarea fatadei locuintelor cu polistiren expandat are o serie de avantaje, atat timp cat este efectuata corect. Este vorba in primul rand de greutatea scazuta a polistirenului, care nu afecteaza structura constructiei. Nu trebuie sa uitam insa nici de pretul scazut in comparatie cu masurile alternative de izolare, cat si costul scazut cu manopera.

Leave a Reply