Adeziv pentru polistiren

Adezivul folosit pentru sudarea și șpăcluirea plăcilor de polistiren expandat este un mortar mineral uscat produs pe bază de ciment și nisip și având un adaos de aditivi calitativi selecționați, care îmbunătățesc lucrabilitatea și aderența produsului și care nu afectează sănătatea și mediul înconjurător.
Stratul suport trebuie să fie uscat, curat, plan și rezistent. Înainte de aplicare, se recomandă îndepărtarea oricăror substanțe oleaginoase sau de orice alt fel care ar putea forma o peliculă dăunătoare între material și stratul suport.

Ca adeziv pentru lipirea plăcilor termoizolante – pe suporturile minerale plane se aplică cu fierul de glet zimțat de 10/10, pe toată suprafața de contact; pe suporturile fară planeitate bună sau îmbătrânite, recomandarea specialiștilor din domeniu este ca materialul să se aplice în cordon perimetral și punctiform pe placa termoizolantă, după care aceasta va fi încadrată corespunzător și lipită.

Trebuie verificat ca suprafața de lipire să fie de min. 60% din suprafața plăcii, diferența de 40% putând fi asigurată prin dibluire.
Ca masă de șpaclu – se aplică pe suport, ținând cont de lungimea și lățimea plasei de armare, un strat de material de aproximativ 4 mm grosime, cu fierul de glet zimțat de inox (cu dinți de 10 mm).
Recomandăm pentru unghiurile de 90º ale șpaleților de la ferestre și uși sau orice decupaje ale sistemului termoizolant să fie armate suplimentar cu benzi de plasă de armare încorporate în materialul proaspăt pentru șpăcluire.

Grosimea masei de șpaclu trebuie să fie de min. 4 mm – max. 6 mm.
Corectarea suprafeței proaspăt armată se poate realiza prin aplicarea unui strat de mortar la o grosime de aproximativ 2 mm, care se va finisa corespunzător cerințelor.

Suprafețele armate și șpăcluite au nevoie de maxim o săptămână, în funcție și de temperatură , pentru a se maturiza. Temperatura corespunzătoare de aplicare a adezivului ca masă de șpaclu este cuprinsă între 5 – 30º C.

Pentru alte tipuri de strat suport (ex: tego, OSB, lemn tratat, etc.) se recomandă aplicarea unui adeziv cu fibre de armare și adaos de aditivi calitativi superiori, folosit în special ca punte de legătură pentru acest gen de suprafețe.

Produse similare

Termosistem Equator

Termosistem Equator

Pentru un rezultat impecabil în ceea ce privește izolația, trebuie să existe o continuitate …

Polistiren Expandat EPS 50

Polistiren Expandat EPS 50

Polistirenul expandat EPS 50 este un material care va oferi proiectelor dumneavoastră …

Polistiren expandat ignifugat

Polistiren expandat ignifugat

Polistiren expandat ignifugat se obține din monomeri de stiren. Procesul se numește …