Polistiren expandat ignifugat

Polistiren expandat ignifugat se obține din monomeri de stiren. Procesul se numește polimerizare. Granulele de polistiren sunt un material polimeric, ușor transparent, amorf sau cristalin, termoplastic. Acestea au devenit în timp cele mai răspândite mase plastice ajungând la un consum anual de milioane de tone. Cele mai importante caracteristici ale polistirenului expandat denumit EPS sunt structura celulară deschisă, o oarecare permeabilitate la vapori și alte proprietăți fizico-mecanice și termice.
 
Pentru că se obține prin tăierea blocurilor EPS poate fi folosit într-o varietate de lucrări pe suprafețe de forme diferite. Aceste blocuri au fost formate în anumite condiții de presiune și temperatura (abur tehnologic). În afară de asta utilizarea lui la lucrări de termoizolații depinde și de tipul de material folosit și de proprietățile sale.
Plăcile de polistiren expandat ignifugat sunt recomandate lucrărilor de termoizolații la clădiri, pe când cel extrudat se folosește în hidroizolarea clădirilor și locuințelor.
Procesul tehnologic al polistirenului include mai multe etape, dintre care le amintim pe cele mai importante:
  • Pre-expandarea: etapa în cursul căreia granulele de polistiren, sub acțiunea unui agent de expandare și în condiții de temperatură (cca 100 grade Celsius), își măresc volumul de cca 50 ori (până la 3-6 mm). Procesul, bine coordonat, determină caracteristici de bază ale produsului, cum ar fi densitatea și omogenitatea.
  • Expandarea: etapa a procesului tehnologic desfășurată în parametri controlați de temperatură și de presiune (vacuum) în care perlele de polistiren sunt sudate una de alta. Etapa marchează decisiv rezistența mecanică a produsului, gradul de coeziune al particulelor și distribuția coerentă a densității și capacității de difuzie.
Un polistiren de bună calitate are următoarele caracteristici:
  • Este ignifugat
  • Suferă etape de îmbătrânire
  • Este detensionat.
Pentru a asigura producerea unui polistiren de calitate, producătorul trebuie să folosească o materie primă corespunzătoare, fară a amesteca diferite calități (exemplu: material pentru construcții și material pentru fabricarea pachetajelor) și trebuie să aplice un management judicious al deșeurilor.

Din această categorie oferim clienților noștri 5 densități și anume EPS 50, 70,80,100 si 120 cu posiblitatea de a tăia plăcile cu grosimea cuprinsă intre 1 și 50 cm.
 
La comandă se pot debita și alte dimensiuni în limita a 400 x 100 cm și grosimea până la 50 cm.

Pentru fixarea plăcilor de polistiren expandat ignifugat este nevoie de un adeviz special care asigură o aderență foarte bună intre cele două suprafețe. De asemenea se folosesc dibluri care asigură durabilitate și rezistență în timp în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile(ploaie, vânt, ninsoare), apoi se aplică plasa de armare și un alt adeviz de fixare. Rolul plasei este de a proteja împotriva razelor ultraviolete și pericol de incendiu plăcile de polistiren expandat ignifugat.
În concluzie, despre polistiren expandat ignifugat se poate spune că este un material economic, durabil și ușor de aplicat pe orice suprafață, ideal pentru izolarea termică a clădirilor și locuințelor.

Produse similare

Termosistem Equator

Termosistem Equator

Pentru un rezultat impecabil în ceea ce privește izolația, trebuie să existe o continuitate …

Polistiren expandat ignifugat

Polistiren expandat ignifugat

Polistiren expandat ignifugat se obține din monomeri de stiren. Procesul se numește …