Adezivul folosit pentru sudarea si spacluirea placilor de polistiren expandat este un mortar mineral uscat produs  pe baza de ciment si nisip si avand un adaos de aditivi calitativi selectionati, care imbunatatesc lucrabilitatea si aderenta produsului si care nu afecteaza sanatatea si mediul inconjurator.

Stratul suport trebuie sa fie uscat, curat, plan si rezistent. Inainte de aplicare, se recomanda indepartarea oricaror substante oleaginoase sau de orice alt fel care ar putea forma o pelicula daunatoare intre material si stratul suport.

Ca adeziv pentru lipirea placilor termoizolante – pe suporturile minerale plane se aplica cu fierul de glet zimtat de 10/10, pe toata suprafata de contact; pe suporturile fara planeitate buna sau imbatranite, recomandarea specialistilor din domeniu este ca materialul sa se aplice in cordon perimetral si punctiform pe placa termoizolanta, dupa care aceasta va fi incadrata corespunzator si lipita.

Trebuie verificat ca suprafata de lipire sa fie de min. 60% din suprafata placii, diferenta de 40% putand fi asigurata prin dibluire.

Ca masa de spaclu – se aplica pe suport, tinand cont de lungimea si latimea plasei de armare, un strat de material de aproximativ 4 mm grosime, cu fierul de glet zimtat de inox (cu dinti de 10 mm).

Recomandam pentru  unghiurile de 90º ale spaletilor de la ferestre si usi sau orice decupaje ale sistemului termoizolant sa fie armate suplimentar cu benzi de plasa de armare incorporate in materialul proaspat pentru spacluire.

Grosimea masei de spaclu trebuie sa fie de min. 4 mm – max. 6 mm.

Corectarea  suprafetei  proaspat armata se poate realiza prin aplicarea unui strat de mortar la o grosime de aproximativ 2 mm, care se va finisa corespunzator cerintelor.

Suprafetele armate si spacluite au nevoie de maxim o saptamana, in functie si de temperatura , pentru a se maturiza. Temperatura corespunzatoare de aplicare a adezivului ca masa de spaclu este cuprinsa intre 5 – 30º C.

Pentru alte tipuri de strat suport (ex: tego, OSB, lemn tratat, etc.) se recomanda aplicarea unui adeziv cu fibre de armare si adaos de aditivi calitativi superiori, folosit in special ca punte de legatura pentru acest gen de supafete.

Equator

Formular online pentru comenzi rapide

Pentru a comanda polistiren sau oricare alt produs fabricat de Equator Grup sau sa primiti informatii in plus despre oricare produs, accesati link-ul de mai jos

Click Aici