Vopsea lavabilă exterior

O vopsea lavabilă de exterior de calitate trebuie să aibă o mare putere de acoperire și să fie spălată de zeci de ori fară a rămâne urme nedorite pe pereți, rezistentă la zeci de cicluri îngheț – dezgheț.
Alegerea unei vopsele nu poate să țină cont doar de gustul personal, ci trebuie să țină cont și de caracteristicile tehnice ale produsului, de proprietățile acestuia, proprietăti pe care producătorul le oferă pentru delimitarea produsului sau față de competiție.

Ce trebuie să știm? Câteva criterii de departajare esențiale ale unui produs sunt:
    • puterea de acoperire
    • gradul de alb
 
  • termenul de valabilitate 12 luni, iar în cazul vopselelor speciale el este de 18 luni (sunt foarte mulți producători romani care spun că produsul conține x și y dar el are temen de valabilitate 12 luni) – posibilitatea colorării în sistem computerizat de colorare (un produs bun cu reproductibilitate mare și stabil se poate colora).
 

Un aspect important când alegem o vopsea lavabilă decorativă pentru noua locuință este alegerea culorii. Culoarea este foarte importantă pentru că va determina întregul efect al aspectului locuinței. Schema coloristică aleasă poate fi inspirată de florile de gradină, dacă avem o gradină în fața casei. Culorile vor fi armonizate în orice caz cu împrejurimile locuinței, pentru un echilibru coloristic optim. De asemenea, culorile deschise sunt recomandate pentru exterior pentru că oferă o senzație de impunător, de grandiozitate. În altă ordine de idei, culorile închise tind să se estompeze în timp din cauza expunerii solare. Principalele trăsături ce țin de vopseaua lavabilă sunt termoreflexia radiațiilor solare și infraroșii, caracterul anti-condens și conservarea temperaturii din interior. Aceste aspecte fac din vopseaua lavabilă o alegere bună pentru finisarea termosistemului.